Foto de grup

Inici per ASTRA

Agenda

Aquí podeu trobar l’agenda d’actuacions musicals en directe: 

Propers concerts:

See all concerts

Concerts by Songkick
Últims concerts:

See all concerts

Concerts by Songkick

Media

Discografia

Aquest 2024 s’està enregistrant el segon llarga durada de la banda.

 

 

Nudisme sonor

 Primer LP amb onze temes publicat per el segell La Catenària (2020) enregistrat als 41db Studios de cassà de la Selva.

 1. Gas
 2. Let’s Make It
 3. Sos
 4. Teologia del Big Bang
 5. Nana
 6. L’hort
 7. Alba
 8. Victoria Road
 9. Desglaç
 10. Vaig boig
 11. Way to Your Love
Portada single 2018

Doble senzill homònim enregistrat als Estudis 44,1 d’Aiguaviva.

 1. Let’s make it
 2. Vaig boig

  Enregistrat per gentilesa de EUMES, per: Ernest Parro a les veus, baix i guitarra.
  Xicu Rovira a les guitarres i contrabaix.
  Rubén Berengena a la bateria.

 

 

Bio

Paxòfon [pak.’so.fon], de la unió del sobrenom Pax, i el sufix grec fono (com xilòfon o gramòfon), també es pot trobar escrit sense accent en entorn web. 

Sota aquest pseudònim, s’iniciava fa més d’una dècada aquesta aventura personal d’Ernest Parro, sobrenomenat Pax per aquelles époques, auto-produint i enregistrant-se a tall d’assaig. I així, sota la llibertat creativa de l’anonimat, es va acumular un extens i eclèctic calaix de sastre, mentre es  prioritzaven altres projectes musicals. 

El 2018 sorgeix l’oportunitat de destapar aquest projecte oficialment. En col·laboració amb l’EUMES s‘enregistren dos singles als Estudis 44.1on s’incorporen Xicu Rovira a les guitarres i contrabaix i Rubén Berengena a la bateria i es  fan dos videoclips d’estudi com a tret de sortida d’aquest projecte de bandautor flexible.

Amb una selecció entre el rock, el folk/pop i la cançó d’autor, cantat en català, anglès i castellà, es comença a presentar en directe, realitzant actuacions en petit format acústic, amb Ernest a la veu, guitarra i harmònica, habitualment acompanyat de Xicu Rovira al contrabaix o guitarra.

A finals de 2019 es completa la formació de quartet, amb l’entrada de César González al baix i s’enregistra el primer LP en plena pandèmia Covid. El desembre de 2020 es publica Nudisme sonor sota el segell La Catenària. L’àlbum és va poder estrenar la primavera de 2021 a La Mirona de Salt dins el cicle Sala Cat i a Girona amb el Cicle A Prop. 

Paxòfon acumula més d’un centenar de concerts per Catalunya combinant diversos formats de directe, amb la formació al complet com a quartet elèctric, però sobretot amb el petit format acústic, a duet o en solitari. La gira de Nudisme Sonor va finalitzar el 30 de setembre al Yeah Club de Girona. Després d’actuar a la presentació del Black Music Festival 2024, la banda s’ha centrat a enregistrar el seu segon LP. 

 Veu, guitarra, harmònica i autor de lletra i música. 

Va estar més d’una dècada amb la banda de
metall Olvido al baix i segones veus, i molt implicat tant en composició com en tasques de producció i gestió. Van publicar una
maqueta i tres LPs, presentades en diverses gires peninsulars, sovint com a banda suport de internacionals com
Grand Magus, Lacrimas Profundere, o Liv Sin, o nacionals com Killus i compartint escenari puntualment amb grups
com Def Con Dos, Reincidentes, Axxis o Diamond Head. També ha estat baixista en en grups de versions o guitarrista per animacions infantils. 

Guitarra i veus.

Durant molts anys ha estat músic de folk amb bandes com Trifolium, resident de diferents jams sessions i micros oberts com la Jam Xefla. Cal destacar l’etapa amb Les Anxovetes com a guitarrista cofundador. També en grups tribut com Nitvana o de versions com The Puppy Thoughts o actualment amb Big Blue.

Bateria i veus.

Ha estat el bateria d’artistes com Santiago Auserón, Cris Juanico, Carmen Conesa
Big Band, etc. i dels musicals Raphael, Jesucristo Superstar, Spamalot, Grease, etc.

Ha enregistrat bateries de més de un centenar de álbums com a secessionista o en porojectes més personals, com Peces in the riber, Elisma, Ruben Berengena Trio i a The seventies, Rock per Xics i Agua Bendita actualment.

També és el productor en els seus propis estudis de gravació, els 41db Studio.

al baix elèctric, ha estat en bandes com Jere, Achtung Band (U2 tribut), George Mileson (Bruce
Springsteen tribut), etc, actuant en festivals com el Viñarock o les Falles de València. També en bandes de versions o com al baix elèctric, ha estat en bandes com Jere, Achtung Band (U2 tribut), George Mileson (Bruce
Springsteen tribut), etc, actuant en festivals com el Viñarock o les Falles de València. També en bandes de covers com The Puppy Thoughts  i ara també amb els gironins l’Últim elefant.

Contacte

Poseu-vos en contacte amb nosaltres utilitzant el formulari, i us respondrem el més ràpid possible.

  Acepto la política de privacitat

  Actualitat

  Enllaços

  Per mirar, escoltar i gaudir:

  Per seguir-nos a les xarxes socials:

  Scroll hacia arriba